Wie is The Floor is Yours?

Toon Verlinden en Hans Van de Water richtten in 2012 The Floor is Yours op. Want ‘Life is too short for bad presentations’, toch? Intussen trainden ze duizenden onderzoekers en professionals in Europa en daarbuiten. Beiden zijn ze presentatiecoach, expert wetenschapscommunicatie en auteur.

Toon Verlinden

Toon Verlinden is ingenieur biochemie en naast presentatiecoach voor The Floor is Yours freelance wetenschaps- en reisjournalist voor o.a. EOS. Samen met Hetty Helsmoortel organiseert hij elk jaar het wetenschapsfestival Nerdland Festival.

Hans Van de Water is master in de Internationale Politiek. Voor het FWO coördineerde hij de Vlaamse Wetenschapsagenda. Hij stampte in 2015 de Wetenschapsbattle uit de grond, de wedstrijd waar wetenschappers hun onderzoek in lagere scholen presenteren.

Brigitte Devocht

Brigitte Devocht neemt de communicatie en evenementen voor haar rekening. Ze is burgerlijk chemisch ingenieur en eventmanager, met ervaring als onderzoeker.

Onze missie: het leven is te kort voor slechte presentaties

We hebben wetenschap nodig om een antwoord te bieden op uitdagingen zoals klimaatverandering, gezondheid of ongelijkheid. Daarvoor werken wetenschappers en onderzoekers samen met elkaar, met beleidsmakers, bedrijven en het grote publiek.

Maar vaak is hun communicatie saai en ondoorgrondelijk. Denk maar aan de eindeloze PowerPoint-presentaties: het publiek begrijpt er niets van en enthousiasme ontbreekt om ermee aan de slag te gaan.

Daarom willen we onderzoekers en professionals helder en overtuigend leren communiceren. Dat doen we via training, events en publicaties. Op die manier kan wetenschap écht het verschil maken in de samenleving.

 

Als iemand beweert dat een presentatie geen impact heeft, dan antwoorden wij dat een presentatie van vijf minuten onze levens veranderde. Hier lees je het verhaal over hoe Toon en Hans elkaar ontmoetten. Of hoe The Floor is Yours is ontstaan.

  • De wetenschap wordt een pak luchtiger, duidelijker en mooier dankzij jullie!

    Kaat Houden communicatiemedewerker KU Leuven