Events

We organiseren Nerdland Festival en de Wetenschapsbattle met veel passie. Ook jouw evenement nemen we graag ter harte.

Hulp nodig bij jouw event?
 

Jouw onderzoeksdag

Elk jaar is het weer zover: de PhD- of onderzoeksdag. Een evenement met uitstekende doelen maar met een, geef toe, slaapverwekkende uitwerking. Het is een gemiste kans, waarin veel tijd, geld en voorbereiding kruipen. Bestaat er een alternatief, zodat jouw PhD-dag niet langer in het rijtje komt te staan van ‘Zucht, weer tijd kwijt’? Ja!

Wij zorgen voor een onderzoeksdag waarin interactie en inspiratie centraal staan, met een snuifje Nerdland Festival-sfeer, zowel online, op locatie als in hybride vorm. Benieuwd hoe die eruit kan zien?

Vraag nu je offerte

 

Nerdland Festival

Toon Verlinden richtte samen met Hetty Helsmoortel in 2017 Sound of Science op, het grootste openlucht wetenschapsfestival van België. In 2021 sloegen Sound of Science en Nerdland de handen in elkaar en werden ze één groot festival. Dé place to be voor nerds, geeks en al hun vrienden en familie. Denk aan tenten, muziek, sfeer en gigantisch veel wetenschap.

Ontdek het programma

 

De Wetenschapsbattle

Hans Van de Water stampte in 2015 de Wetenschapsbattle uit de grond, een waanzinnige show waar onderzoekers hun werk aan lagereschoolkinderen presenteren. De kinderen geven feedback en stemmen voor de beste presentatie.

Ontdek hoe jij kunt deelnemen

  • Een netwerk van sprekers

    Dankzij onze eigen workshops en evenementen staan we voortdurend in contact met experten uit de wetenschap en innovatie. We volgen de trends op de voet en weten wie met passie spreekt. Ben je op zoek naar een spreker, activiteit of workshop? Wij denken graag met je mee en brengen je in contact met de gevestigde waarden of aanstormend talent.

  • Out of the box eventformules

    Heb je ook zo’n hekel aan saaie wetenschappelijke conferenties? Mag er een frisse wind door jouw event waaien? We werken graag met jou aan een nieuw concept of nieuwe invalshoek. Soms zit vernieuwing in kleine dingen, die helemaal niet duur of complex hoeven te zijn.

  • Van A tot Z

    Het is simpel: als je wilt kan je alles uit handen geven. Wij pakken het aan, op maat van jouw organisatie en doelgroep.

Voorbeeld

 

Eos Pipet-uitreiking

Eos Wetenschap reikt jaarlijks de Eos Pipet uit aan een jonge wetenschapper die met zijn onderzoek een essentiële bijdrage tot het wetenschappelijk onderzoek leverde. The Floor is Yours mocht de vijf laureaten trainen in het geven van hun pitch en ondersteunde Eos bij de organisatie van de uitreiking. Voor deze speciale gelegenheid kozen we voor een unieke locatie, de brouwzaal van de Antwerpse Brouw Compagnie. We dachten mee na over de inhoudelijke invulling van de avond en zorgden voor de logistieke en technische voorbereidingen en uitvoering (licht, geluid, aankleding…).