Wetenschapsbattle

De Wetenschapsbattle@school: wetenschappers + kinderen = MAGIE!

Op 8 mei 2015 vond in Wilrijk de eerste editie van de Wetenschapsbattle plaats. Vijf wetenschappers streden voor de befaamde trofee. Hun publiek: 140 kinderen tussen 6 en 12 jaar van de Basisschool Prins Boudewijn.

Wetenschapsbattle 2015 The Floor is Yours (Hung Trang) (10)
Er zitten honderden sluipwespen in de potjes.

De organisatoren waren de kinderen zelf: zij stonden in voor de decoratie, tijdsbewaking, jury, trofeeën en veel meer. Het resultaat? Een voormiddag vol magie, waarbij de vijf sprekers het allerbeste van zichzelf gaven en samen met de leerlingen de wondere wereld van de wetenschap indoken.

Voor 140 kinderen is wetenschap niet langer iets van saaie grijsaards. Ze hebben vijf jonge onderzoekers leren kennen die vol passie de wereld verbeteren. Wetenschappers zijn helden!

Wetenschapsbattle 2015 The Floor is Yours (Hung Trang) (7)
Jeroen toont hoe je met de warmtecamera ziet wat er in de zak zit

En de wetenschappers? Die overtroffen zichzelf, gestimuleerd door de kinderen. Als de Wetenschapsbattle iets heeft bewezen, dan is het wel dat kinderen onderzoekers beter doen presenteren.

Wie was de winnaar? Hetty Helsmoortel won zowel de prijs van de jury als van het publiek, voor haar uitmuntende presentatie over hoe zij een oplossing zoekt voor leukemie bij kinderen. Maar ook de andere onderzoekers ontvingen een prachtige trofee.

Meer info over de Wetenschapsbattle en hoe je als lagere school of wetenschapper kan deelnemen: www.wetenschapsbattle.be