FameLab: jouw onderzoek on stage

FameLab UKFameLab is een internationale competitie voor presentaties door jonge onderzoekers. In drie minuten overtuig en inspireer je met een Engelstalige presentatie over jouw onderzoek in wetenschappen, technologie, techniek of wiskunde. Zonder slides. Kriebelt het?

FameLab bestaat al sinds 2005 in het Verenigd Koninkrijk, maar voor het eerst kunnen nu ook kandidaten uit de Benelux deelnemen. FameLab is uitgegroeid tot één van de belangrijkste internationale competities voor wetenschapscommunicatie.

Voor onderzoekers tussen 21 en 40 jaar

Om deel te nemen moet je werken of studeren in de wetenschappen, technologie, techniek of wiskunde in België, Nederland of Luxemburg en niet ouder zijn dan 40.

Hoe kan je deelnemen?

Vul vóór maandag 10 maart 2014 het inschrijvingsformulier in en vermeld over welk thema je wilt spreken.

De timing

De voorrondes vinden plaats in Brussel op 7 april, in Wageningen op 27 maart en in Groningen op 10 april. Daar zal de jury 10 Benelux FameLab-finalisten selecteren.

De prijzenpot

De 10 finalisten krijgen een Master Class in wetenschapscommunicatie. Uiteindelijk zal er één mogen deelnemen aan het Cheltenham Science Festival in juni en het daar opnemen tegen andere internationale finalisten.

Hoe overtuig je in drie minuten?

De jury beoordeelt de presentaties op inhoud, helderheid en charisma. Je presentatie moet wetenschappelijk accuraat zijn. Zorg voor een duidelijk en gestructureerd verhaal. En vooral: inspireer.

Waarom moet je deelnemen?

Als je als onderzoeker een verschil wilt maken moet je naar buiten komen. Punt. Grijp daarom elke kans die je krijgt. Met FameLab leer je andere onderzoekers kennen, doe je heel wat inspiratie op en wie weet mag je wel voor het oog van de wereld jouw onderzoek presenteren.

Wat kan ik voor je doen?

Ik kan je klaarstomen om een excellente beurt te maken tijdens de voorronde en wie weet op het podium in Cheltenham. Stuur een mail naar hans@thefloorisyours.be en schets kort waarover je een presentatie wil geven. Dan spreken we een traject af. 1 uurtje feedback kan al een wereld van verschil maken. Wees er snel bij!

Meer info

Je vindt alle info op famelabbenelux.org.  En nu: inschrijven!

 

(Foto: FameLab UK)