Je Ultieme Wetenschappelijke Zomer: Must-reads, Podcasts en Inspiratie

De zomer is aangebroken en daarom: must-reads, podcasts en andere inspiratie om je de komende maanden in te verliezen.

Veel plezier!

Boek: Code Rood

In dit fascinerende boek neemt Toon Verlinden je mee op een ontdekkingsreis door de wonderlijke wereld van zonne-uitbarstingen, vulkanen, virussen en asteroïden die oncomfortabel dichtbij komen. Laat je verbazen, verwonderen en wie weet zelfs een beetje bang maken. Maar wees gerust: uiteindelijk komt het allemaal goed, want de wetenschap redt de wereld (dat hopen we toch).

Boek + Gratis Webinar + Workshop: Stand Out with Your Scientific Poster

Wil je deze zomer werken aan je vaardigheden in het maken van een wetenschappelijke poster? Dat is nog nooit zo makkelijk geweest dankzij deze vier opties:

  1. Lees ons nieuwe boek “Stand Out with Your Scientific Poster”, met een stap-voor-stap plan voor het maken van een wetenschappelijke poster. BESTEL HET BOEK HIER.
  2. Bekijk op YouTube het gratis webinar dat we gaven tijdens een Lunchtalk bij Scimingo. In een uurtje tijd krijg je zes essentiële inzichten voor het maken van een wetenschappelijke poster.
  3. Schrijf je individueel in voor de full day posterworkshop die we samen met Scimingo geven op 6 november. Alle informatie vind je hier. Ga je binnenkort met een poster naar een congres? Dan is dit dé workshop voor jou.
  4. Wil je dat we naar jullie organisatie komen om een volledige groep te trainen? Dat kan natuurlijk ook. Bekijk hier alle info over onze posterworkshop.

Podcast: Transmission won de Belgian Podcast Award

Transmission, de podcast die Toon mee maakte voor het Instituut voor Tropische Geneeskunde, won dit jaar de Belgian Podcast Awards in de categorie Wetenschap. En als dat nog niet voldoende reden is om te beginnen luisteren, is er nu een tweede seizoen van vier afleveringen gelanceerd. Te beluisteren waar je ook je podcasts luistert, of via de website van het ITG.

Bordspellen: maak eens een bordspel van je onderzoek

Heb je deze zomer wat meer tijd om een kaart- of bordspel te spelen? Denk er eens over na hoe je de mechanismen van dat spel kunt toepassen om een spel te maken van je eigen onderzoek. Steeds meer onderzoekers doen het, met verrassende en leuke resultaten. Laat je inspireren door dit artikel waar onderzoekers zelf bordspellen ontwikkelden over middeleeuwse geschiedenis, streektaal en veerkracht in het onderwijs.

Podcast: de zaak Y

Onderzoeker Sofie Claerhout is van vele markten thuis. Ze won de Vlaamse PhD-Cup, sprak met de overheid om veranderingen te forceren in onze rechtspraak, schreef een boek over haar onderzoek en maakte samen met de VRT een boeiende podcast: De Zaak Y, waar ze dieper ingaat op het gebruik van het Y-chromosoom om misdaden op te lossen.
(O ja, natuurlijk trainden we Sofie in aanloop naar haar overwinning in de PhD-Cup.)