Wat is de posterpresentatie blueprint?

Met de Posterpresentatie Blueprint maak je zonder moeite wetenschappelijke posters

Met de Posterpresentatie Blueprint maak je zonder moeite wetenschappelijke posters

Als je een posterpresentatie slecht aanpakt, verdrinkt je poster tussen de honderden anderen.

Als je een posterpresentatie slecht aanpakt, verveel je jezelf steendood door naast je poster met je vingers te staan draaien.

Maar het kan ook anders

Het lijkt gemakkelijker om een posterpresentatie te maken dan een presentatie te geven en daarom worden ze soms stiefmoederlijk behandeld. Met je poster kan je echter meer impact bereiken dan met een presentatie.

En wij leggen je in deze expert guide stap voor stap uit hoe je een wetenschappelijke poster moet opbouwen zodat hij duidelijk is, gelezen wordt en zowel jij als je publiek er het meeste uithalen.

In tegenstelling tot papers en presentaties voor een groot publiek, kan je posters inzetten voor diepgaande gesprekken. Als je het goed aanpakt, leiden posters zich tot uitgebreide discussies en leer je hopelijk evenveel bij van je toeschouwers als zij van jou.

Geïnteresseerde deelnemers kunnen ideeën aanreiken om je onderzoek verder uit te breiden, kunnen verrijkende vragen stellen of contrasten opmerken die je daarvoor nog niet had gezien. Een poster is een aanzet tot een discussie.

Maar hoe krijg je ze zo ver dat ze kijken?

Daar zit hem het probleem. Je kan nog zo enthousiast zijn als je wil, maar als het publiek niet bij jouw poster stopt, dan ben je er aan voor de moeite. Daarom reiken we in deze cursus verschillende tips aan die je publiek doen stilstaan om jouw poster te lezen. Van headline naar eerste paragraaf en van daaruit helemaal door naar het einde van je poster.

Op het einde van deze expert guide krijg je een blauwdruk mee van hoe een wetenschappelijke poster er uit moet zien. Een blauwdruk die je elke keer weer kan gebruiken en die je altijd resultaat zal opleveren.

Zou het niet leuk zijn om je volgende wetenschappelijke poster zonder moeite in elkaar te steken?

Tijdens deze online cursus behandelen we het volgende

  1. De titel: het belangrijkste dat je ooit zal schrijven
  2. De elevator pitch: vertel je verhaal in vijftien seconden
  3. What’s in it for them: krijg de aandacht die je verdient
  4. Simpel en duidelijk: hoe krijg je een lange paper op een korte poster?
  5. Design je tekt en data: ga voor een duidelijke look
  6. Design je foto’s: ga voor een professionele look
  7. The nits ‘n bits: de details die je posterpresentatie afmaken
  8. De posterblueprint: maak een poster zonder er bij na te denken

Door onze richtlijnen te volgen, zullen onderzoekers hun wetenschappelijke posters verbeteren en ze gebruiken als middel om hun resultaten efficiënt te verspreiden bij een groot publiek: van mede-onderzoekers en juryleden tot mensen die beslissen over budgetten.

We leggen je uit hoe je een poster maakt die mensen aantrekt en van je posterpresentatie ook een nuttige en aangename activiteit maakt. We breken de poster op in verschillende onderdelen en bekijken hoe we die het beste kunnen invullen en vormgeven om een zo groot mogelijke impact te bereiken.

Schrijf je vandaag nog in, want wie weet hoe lang we dit gratis aanbod nog laten staan? (waarschijnlijk wel even, maar hou het stil.)

Schrijf je hier in voor de Posterpresentatie Blueprint
Tot ziens!
Handtekeningen Toon en Hans
Toon en Hans
Founders van The Floor is Yours

Als je ooit vragen hebt over deze cursus: shoot! Geen vraag is te klein of te groot. toon@thefloorisyours.be

Op zoek naar een zinvolle workshop voor onderzoekers?

Neem een kijkje bij onze verschillende workshops.

Van hyperkorte presentaties tot workshops van een hele dag.

Meer informatie op onze workshoppagina

Denk je dat deze informatie nuttig is voor andere onderzoekers?

Stuur hen dan door naar The Floor is Yours. Als ze zich inschrijven, krijgen ze de gratis expert guide ‘Presentation Domination: 10 tips om de impact van je onderzoekspresentatie te vergroten‘ en nemen we ze mee op in onze contactlijst voor deze en toekomstige gratis cursussen.