Workshop ‘Maak verbluffende wetenschappelijke posters’

Wat maakt een poster aantrekkelijk? We vergelijken de posters van de deelnemers

Doelgroep: onderzoekers (en iedereen die een verbluffende poster wil leren maken).

Doel: de deelnemers leren om hun onderzoek of project op een heldere en overtuigende manier te vertalen naar een poster, op maat van de doelgroep.

Aanpak: een mix van theorie, praktische oefeningen en inspirerende cases. We gebruiken eigen posters van de deelnemers, die we vooraf opvragen en verwerken in de workshop. De deelnemers presenteren hun onderzoek tijdens de workshop.

Deelnemers: bij voorkeur niet meer dan 15 voor een optimale groepsinteractie, maar we werken ook met grotere groepen van bv. 40 personen.

Taal: Nederlands, Engels of Spaans.

Locatie: wij komen naar jouw organisatie. We kunnen deze workshop ook online aanbieden.

Trainer: Toon Verlinden.

Halve of hele dag

Je kunt kiezen uit een halve dag (3 u.) of een hele dag (6 u. exclusief lunchpauze).

Bij de workshop van 6 uur maken we meer oefeningen en voorzien we één tot twee uur waarbij de deelnemers aan hun poster kunnen werken en persoonlijke feedback krijgen.

Inhoud van de workshop

Een posterwedstrijd winnen? Pas onze tips toe en je kans vergroot met 300%

Hoe val je op in een ruimte met honderd andere wetenschappelijke posters? Hoe haal je het meeste uit wat een quasi doelloze activiteit lijkt? Tijdens deze workshop leggen we je stap voor stap uit hoe je een goede wetenschappelijke poster opbouwt. Een poster die duidelijk is, gelezen wordt en waar zowel jij als je publiek het meeste uit halen.

We behandelen onder andere:

  • Hoe grijp je de aandacht? (Waarom zouden ze naar jou luisteren?)
  • Je verhaal in vijftien seconden
  • Hoe structureer je een poster?
  • Hoe vat je een paper van 30 pagina’s samen op één poster?
  • Voorbeelden van goede onderzoeksposters
  • Hoe design je een poster en waar vind je goede afbeeldingen?

Tijdens de workshop gaan we aan de slag met posters die de deelnemers ons bezorgen. Op die manier werken we met voorbeelden die relevant zijn voor het publiek en kunnen we extra persoonlijke feedback geven.

Bedankt om mijn visie op posters te veranderen. Dat loont! De tweet is van BOU (British Ornithology Union), organisator van het congress, die mijn poster uitriepen als beste ECR (Early Career Researcher) poster. Dit na stemming van het publiek (180 deelnemers). – Ruben Evens, onderzoeker Universiteit Hasselt

Prijs

Non-profitorganisaties (inclusief onderwijs- en onderzoeksinstellingen) krijgen 10% korting:

  • voor de workshop van 3 u.: € 990 excl. BTW (1.197 incl. BTW)
  • voor de workshop van 6 u.: € 1.440 excl. BTW (1.742 incl. BTW)

Standaardprijs:

  • voor de workshop van 3 u.: € 1.100 excl. BTW (1.331 incl. BTW)
  • voor de workshop van 6 u.: € 1.600 excl. BTW (1.936 incl. BTW)

(prijzen zijn exclusief verplaatsingskosten per trein vanuit Antwerpen)

 10% Korting bij een online workshop  Wil je de workshop online organiseren? Dat kan! Je krijgt voor een online sessie zelfs 10% korting. Niet omdat de deelnemers er minder waarde uithalen, maar gewoon omdat het ons minder verplaatsingstijd kost.

Ja, ik heb interesse in de workshop

Optioneel: extra feedbackmoment

De ervaring leert ons dat deelnemers na de posterworkshop enthousiast zijn om aan de slag te gaan, maar vaak nog met enkele vragen blijven zitten. Daarom kunnen we een extra feedbackmoment organiseren enkele weken na de workshop. De deelnemers sturen dan hun verbeterde posters naar ons door en wij geven via video feedback. De deelnemers moeten zich dus niet nog eens vrijmaken of verplaatsen, maar kunnen onze feedback bekijken wanneer ze willen. Een voorbeeldje van zo’n feedbackvideo.

Prijs: € 600 (excl. BTW, max. 15 personen. )

Boek een workshop

Heb je interesse in een workshop? Laat het ons weten. Wij stemmen de workshop verder af op de wensen en behoeften van jouw organisatie.

Getuigenissen

Ik heb dit jaar de doctoral school “create an awesome scientific poster” gevolgd bij jou. Op het einde van de workshop haalde je aan dat, moesten we ooit een prijs winnen, we je zeker op de hoogte moesten houden. Dus bij deze… ;-) Ik kreeg een goeie week geleden mijn eerste award voor de beste poster presentatie op een congres. Ik was er duidelijk een buitenbeentje met mijn onderwerp maar toch… Dus moet u hierbij toch wel de credits geven.Vincent Jaenen, PhD-stdent UHasselt, Centre for Environmental Sciences (bitelab.be)

Onze posterpresentatie heeft de eerste prijs gewonnen op het internationaal congres in Lissabon! Ik ben ervan overtuigd dat de workshop die ik bij jullie gevolgd heb, de tips en de commentaar die je op de proefdruk gegeven hebt, fundamenteel heeft bijgedragen aan dit succes. Zonder had ik die eerste prijs nooit in de wacht gesleept.  Een welgemeende dikke obrigado! – Jan De Pauw, onderzoeker Karel De Grote Hogeschool

Heel goed hoe er stapsgewijs met ons op weg wordt gegaan. Ik had eerst geen idee hoe ik aan een poster moest beginnen. Op het einde van de sessie kon ik mijn poster al voor mijn ogen zien. Ik heb ook drie uur met aandacht én plezier geluisterd. Super gedaan! – Anton Milh, onderzoeker KU Leuven, faculteit Theologie

Voor The Floor is Yours gaf Hans twee zeer interessante workshops over hoe je jouw wetenschappelijke poster/presentatie boeiend maakt. Met tips and tricks en mooie voorbeelden toonde hij ons dat wetenschappelijke presentaties helemaal niet saai hoeven zijn. Ik ben er zeker van dat ik zijn advies ga toepassen in mijn volgende presentatie! – Kathleen Boons, PhD aan de KU Leuven

Ik ben net terug van het pathologie-congres in Keulen, en heb voor de eerste keer meerdere complimentjes gekregen over de lay-out van mijn poster (alle dank gaat naar The Floor is Yours!). – Mieke Van Bockstal, Patholoog Universiteit Gent

Ontdek ook onze andere workshops

Contacteer ons voor meer info