Workshop PechaKucha

Doelgroep: onderzoekers (en iedereen die op zoek is naar een originele presentatiemethode).

Doel: de deelnemers leren om hun onderzoek op een heldere en overtuigende manier te presenteren, op maat van de doelgroep en volgens de PechaKucha-methode.

Aanpak: een mix van theorie, praktische oefeningen en inspirerende cases. We gebruiken eigen onderzoeksvoorbeelden van de deelnemers, die we vooraf opvragen en verwerken in de workshop.

Deelnemers: bij voorkeur niet meer dan 15 voor een optimale groepsinteractie, maar we werken ook met grotere groepen van bv. 40 personen.

Taal: Nederlands, Engels of Spaans.

Locatie: wij komen naar jouw organisatie. We kunnen deze workshop ook online aanbieden.

Trainer: Hans Van de Water.

Over PechaKucha

Vergeet saaie onderzoekspresentaties. Hier is PechaKucha! PechaKucha is een methode om dynamische presentaties te geven. De formule: 20 slides en 20 seconden per slide. Elke presentatie duurt 6 minuten en 40 seconden. De slides verspringen automatisch na 20 seconden.

In plaats van je slides te overladen met tekst, vertel je jouw verhaal aan de hand van afbeeldingen. Het resultaat? Duidelijke en inspirerende presentaties en een enthousiast publiek. Een ideaal format als verschillende onderzoekers na elkaar moeten spreken op bijvoorbeeld een onderzoeksevenement.

Lees meer over PechaKucha in onze blogpost ‘PechaKucha: de droom van ieder publiek‘ en bekijk de PechaKuchapresentatie die Hans Van de Water in Venetië gaf:

Halve of hele dag

Je kunt kiezen uit een workshop van een halve dag (3 u.) of een hele dag (6 u. exclusief lunchpauze).

Tijdens de workshop van 6 uur gaan we dieper in op de verschillende technieken en is er meer tijd voor oefeningen. De deelnemers gaan dan zelf aan de slag met PechaKucha en krijgen persoonlijke feedback.

Gembloux Agro-Bio Tech nodigde Hans van The Floor Is Yours uit voor een training om de presentatoren van het komende PechaKucha-event voor te bereiden. Hij gaf goede voorbeelden, besprak open-minded de voor- en nadelen van de presentatievorm, gaf excellente hands-on tips and tricks en motiveerde uiteindelijk alle deelnemers om hun wetenschapscommunicatie te verbeteren. – Sarah Garré, professor aan Gembloux Agro-Bio Tech

Inhoud van de workshop

Over PechaKucha en hoe je ermee aan de slag gaat:

 • Structuur: hoe bouw ik mijn PechaKuchapresentatie op?
 • Aandacht: hoe maak ik mijn presentatie boeiend gedurende 6 minuten en 40 seconden?
 • Simpel: hoe vereenvoudig ik een complex verhaal en zorg ik ervoor dat het publiek me begrijpt?
 • Performance: hoe presenteer ik best op het podium?
 • Stress: wat doe ik als ik die 20-seconden-timer uit het raam wil gooien?
 • Interactie: hoe betrek ik mijn publiek tijdens een presentatie?
 • Afbeeldingen: waar vind ik ze en hoe gebruik ik ze best?

Prijs

Non-profitorganisaties (inclusief onderwijs- en onderzoeksinstellingen) krijgen 10% korting:

 • voor de workshop van 3 u.: € 990 excl. BTW (1.197 incl. BTW)
 • voor de workshop van 6 u.: € 1.440 excl. BTW (1.742 incl. BTW)

Standaardprijs:

 • voor de workshop van 3 u.: € 1.100 excl. BTW (1.331 incl. BTW)
 • voor de workshop van 6 u.: € 1.600 excl. BTW (1.936 incl. BTW)

(prijzen zijn exclusief verplaatsingskosten per trein vanuit Antwerpen)

 10% Korting bij een online workshop  Wil je de workshop online organiseren? Dat kan! Je krijgt voor een online sessie zelfs 10% korting. Niet omdat de deelnemers er minder waarde uithalen, maar gewoon omdat het ons minder verplaatsingstijd kost.

Ja, ik heb interesse in de workshop

Optioneel: feedbacksessie

Een week of twee na het volgen van de workshop (van 3 of 6 uur) laten we de deelnemers zelf een PechaKuchapresentatie geven en krijgen ze feedback. We gaan samen na wat ze nog kunnen verbeteren aan hun slides, verhaal en performance. Deze sessie is optioneel, maar ervaring leert dat de deelnemers er veel van opsteken.

Een feedbacksessie van 3 uur kost € 650 (excl. BTW en verplaatsing).

Boek een workshop

Heb je interesse in een workshop? Laat het ons weten. Wij stemmen de workshop verder af op de wensen en behoeften van jouw organisatie.

Ontdek ook onze andere workshops

Contacteer ons voor meer info